Vis in Komiža

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Letos smo rentali čoln za cel teden. Vreme nam je, za razliko od tedna prej res šlo na roke in privoščili smo si prelepe morske potepe naokoli po hrvaških otokih. Tudi Vis je padel, podobno kot pred dvema letoma. Če te zanimajo takratne slike, poglej tukaj. Tudi te predlanske so super fascinantne, sploh garaža za podmornice in Zelena špilja.

Najprej nas je zjutraj sredi morja presenetila megla. Na cesti je lažje: gledaš naprej in nazaj, na morju pa lahko v megli prileti noro hiter ogromen trajekt ali katamaran iz vseh smeri, smo bili kar malo presrani. Srečno smo prispeli v luko Vis in natankali. K sreči to ni bila naša črpalka, vseeno se pa kar malo ustrašiš:

Ko smo dan kasneje tankali v Veli Luki na Korčuli, je zraven nas tankala velika ribiška ladja. Oni natankajo kar 5 ton goriva in tankanje traja okoli 40 minut, pfijuuuu!

Ko smo zapustili Vis, smo se peljali okoli zahodnega dela otoka proti Komiži. Jutro je bilo prekrasno, meglice so se skorajda razkadile.

V Komiži smo šli na kavo (pri Škoru je bila res dobra, ker sicer v Dalmaciji res težko dobiš dobro kavo) in malo na potep po živahnem mestecu. Od kar je tam okoli bila Mamma Mia, mesto preplavljajo ameriški turisti, ki šetajo po mestecu in prepevajo Abbine komade, gooosh! Res ni več tako fino in mirno, kot je bilo nekoč.

Zalivček “Pizdica” je vsekakor vredno obiskati! 🙂

Iz Komiže smo se nato napotili po vzhodni strani otoka z morja ogledat pečine, špilje in ostalo prekrasno naravo ter kopat v mirne zalivčke z esmeraldno vodo. Več o tem pa jutri, v novem prispevku.

 

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 thoughts on “Vis in Komiža”

  1. Lepe fotografije. Saj Hrvaška je kar lepa, sploh če greš malo naokoli. Vsaj jaz imam rada dopust, ki ni ležanje na plaži.

    1. Saša, hvala. Res je lepa, ja. Letos sem sama uspela ležat na plaži točno pol ure in še to zadnji dan 🙂

Comments are closed.