Dolomiti 2017

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Konec januarja smo bili na družinski smučariji v italijanskih Dolomitih, Civetta je že tradicionalno nekaj let naš drugi dom pozimi.

Hodimo januarja, čeprav to prinese nekaj težav pri šolarjih in tudi na smučiščih je mrzlo k’ps, vendar je neprimerljivo s kasnejšim februarsko/marčevskim počitniškim terminom. Na smučiščih ni nobene gneče, sneg je fantastičen, da o precej nižjih cenah kart in nastanitev sploh ne govorimo. Poleg tega je vreme  v januarju dokaj stabilno, že vsa leta imamo krasno šajbo.

Tudi letos nam je nudil dom čudovit garni hotelček Garni La Stua. Za ta družinski hotelček in naše prijazne gostitelje res same pohvale. Prav tako pohvale tudi vsem iz smučarskega kluba Koper, ki nam že leta organizirajo fantastične smučarske počitnice, dogodke in popuste v okoliških trgovinah in restavracijah v okviru svojih “aktivov” in tudi precej nižje cene tedenskih vozovnic.

Več pa bodo povedale kar slike.

Konec januarja v Civetti žal ni bilo veliko naravnega snega. Tudi okoliški tritisočaki so bili letos čudno goli. Vendar so Italijani res maherji in so smučišča pripravili več kot 100% tudi z umetnim snegom. Dobra plat “polarnega mraza” v tistem času je bila tudi ta, da je bil umetni sneg res dober in prhek, saj se preko dneva ni otoplilo čez minus deset in se sneg ni topil in tvoril velikih zmrznjenih kugel.

Fantastično, skratka!

Nasmučala sem so do bolečih kolen in naprej 🙂 

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail