Prenova kopalnice

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Čeprav sem se pred leti, ko smo precej prenavljali hišo – zaprmej zaklela, da hočem imeti najmanj pet let mir pred štemajem v hiši in s prenovami, smo ravno prejšnji teden spet zaključili s prenovo. Tokrat babičine kopalnice.

Babi, ki je sicer pri svojih 87 letih še zelo čila, pa vendarle njena kopalnica ni bila več ustrezna. Po petdesetih letih so tudi inštalacije in armature potrebovale prenovo, pa tudi babi ne more več skakljat v banjo in iz nje, kot nekoč. Zato smo se doma lotili projekta prenove babičine kopalnice.

Super je, ker ti v Merkurju (to ni oglasno sporočilo!) s posebnim računalniškim programom izrišejo kopalnico in v sliko umestijo armature, ploščice in drugo opremo, tako da si lahko novo kopalnico res zelo dobro predstavljaš. Poleg tega ti tudi natančno izračunajo, koliko ploščic potrebuješ in koliko te bo projekt stal. Le mojster, ki so ga priporočili v Merkurju se sploh ni prikazal, pa smo potem najeli drugega.

Celotna prenova je trajal skoraj tri tedne. Kopalnico so izštemali do golega, vmes jim je uspelo še narediti ornk luknjo v zid na stopnišče in v strop v zgornjo kopalnico, po celi hiši je bila grozna svinjarija, a ne bodimo malenkostni. Tri tedne hrupa, svinjarije, smradu in trpljenja je rezultiralo v čudoviti novi kopalnici.

Predvsem smo želeli narediti novo kopalnico tako, da jo bo babi lahko uporabljala brez težav. Sedaj ima tako tuš kabino, ki nima pragov in ji v njej ne more spodrsniti. Tudi armature so prenovljene in uporabnejše. Najboljše pa je to, da so vse zmontirane v steno in je čiščenje pod njimi enostavno.

Takole je izgledala stara kopalnica.

Takole proces prenove.

In nato nova šajni krasotica.

To je sicer babičina kopalnica, ampak zdaj se hodijo tja tuširat vsi najstniki ker jim je tako kul 🙂

Pri hiši je vedno treba kaj rihtat. Na vrsto čaka še naša zgornja kopalnica. Pa jaz bi rada imela savno. Samo mislim, da bo trajalo še kar nekaj let. Najprej zaradi $$$, ki se morajo znova nabrati, pa tudi zaradi nejevolje, ki jo take prenove povzročijo za en čas.

Moram najprej pridet k sebi od te zadnje. Pa prebolet moram to, da je električarju, ki je priklapljal talno gretje vrglo ven pancerko in se nam je izgleda ob elektro-peaku pokvaril hladilnik. Da ne hladi več, smo ugotovili tri dni prepozno, ko je začelo tečt iz skrinje. Kolateralna škoda, pač.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

One thought on “Prenova kopalnice”

Comments are closed.