Obertauern

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Iščeš fajn smučišče za družinsko smučarijo? Na prvem mestu mi je in vedno bo Civetta v Dolomitih, ampak letos jih vremenska boginja ni najbolj obdarila s snegom, pa smo se odločili, da gremo pač tja, kjer je sneg. Veeeliko snega. V Obertauern. Okej, to je zdaj moje drugo najljubše smučišče.

Nastanili smo se v krasnem apart-hotelčku na koncu vasice. Njegova prednost je bila vsekakor ta, da je na smučišču in se prismučaš naravnost pred vrata. Pa tudi druge dobrote, kot npr. krasne savne (za stare kosti zdaj že paše se it pogret po mrzli smučariji), velik bazen (paše malo pretegnit in zmasirat mišice z masažnimi šobami) in pa fenomenalno zabaven družinski bowling (če imaš zvečer slučajno še kaj energije).

Smučišča in naprave v Obertauernu so bila krasna, večina sedežnic je ogrevanih (yes!), več kot 100 km prog je med seboj lepo in tekoče povezanih. 26 žičnic se razprostira na obe strani hribov nad Obertauernom in lahko izbiraš sončno ali senčno lego, odvisno od svetlobe.

In imeli smo sneg. Veeeeeeliko snega. Na metre snega! To moraš enkrat v življenju doživeti! Okoliške gore so bile puhaste snežne kepe, po vasi si hodil po tunelih iz snega. Kako zelo veliko snega je, si dojel šele po tem, ko si videl avtobus, ki se pelje po cesti, pa je bila raven snega višje od njega. Carsko!

Pa še to: kljub vrhunskih smučiščem in nastanitvam v okolici, so cene vozovnic tukaj dokaj zmerne in možne številne variacije, od popoldanske karte od 11. ure, 12. ure, 13. ure… naprej, do urnih ali točkovnih kart in otroci imajo polovično ceno do 14. leta, mladinci pa tudi znaten popust. Dražjo nastanitev tako lahko res lepo skompenziraš z dobrimi in prilagodljivimi cenami vozovnic za vso družino.

Do Obertauerna je malček več vožnje, kot do Katschberga, greš le čez prvi tunel in potem dol z avtoceste (tunelnina je polovična) in v manj kot pol ure od tunela si že tam. Pred Obertuernom je še nekaj drugih lepih smučišč. Primerno tudi za enodnevno smuko, priporočam!

Vse fotke so narejene z iPhone 6s.

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail