Smučarska turneja po Dolomitih

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Zdaj že kar tradicionalno s prijatelji pičimo tam proti koncu decembra na smučišča in si naredimo svoj “ski opening”. To je taka prava smučarija – brez otrok in taka res prava hard core smučarija, ej!

smucarija11

Ker tudi letos decembra v nam vsem ljubi Civetti spet ni bilo snega, smo jo tokrat mahnili na severno stran Dolomitov.

Kjer tudi ni bilo naravnega snega, so pa imeli v mrzlih dolinah dovolj hladu, da so lahko naredili vsaj umetnega.

smucarija3

Ljubek hotel smo imeli na Avstrijski strani, na južnotirolskem, v kraju Sillian, kjer je reka Drava še majhen potoček. Sillian je odlično izhodišče, da smo vsak dan šli na nova smučišča – seveda čez mejo, v Italijo. Ker lahi znajo res dobro zrihtat proge, oštja, tudi če na njih ni snega. Resno! Smučali smo na metru umetnega snega (v višino!), ki je bil na vseh progah, tako da skoraj vse gondole polno delale. Naokoli nas pa zelena travica, kozice ki so se pasle in prijeten vonj po gnoju. Ah, planine.

smucarija6

Vmes pa smo šli mimogrede še v San Candido malo navijat za Filipa Flisarja in Blaža Ogorelca v ski crossu. Ali cross skiju, si nikoli ne zapomnim teh športov, no. V živo je prav spektakularno za gledat.

Filip Flisar

Podili smo se po smučiščih naokoli, vse tja do Kronplatza, ki je sicer res impresiven s svojo infrastrukturo in lepimi progami, ampak tam je bila pa res zverinska gneča.

smucarija7

Pogrešala sem Monte Pelmo iz Civette, ampak tukaj smo imeli Drei Zinnen, tri cine, pa je bil tudi lep razgled na gorske vršace. Toplo vreme za ta čas je vabilo tudi številne jadralne padalce, tako da je bilo res spektakularno.

smucarija2

Ko smo brez otrok, res noro smučamo, dnevno smo prevozili od 30 do 40 km, smučišča so doooooolga in res lepo urejena, tako da smo bili kar fino zdelani.

smucarija5

Zvečer zato ni bilo žuranja v hotelu, bolj smo ga žurali pod kovtri in pridno regenerirali mišice za smučarske napore naslednji dan. Pa vmes tudi. Tako toplo je bilo, da smo posedali, pili kapučino in jedli jabolčne štrudlje kar v kratkih rokavih.

smucarija4

Fajn je bilo. Tako, smučarska sezona je uradno odprta. No, danes smo dobili še pošiljko naravnega snega, jupi!

Vse fotografije so narejene z mobilnim telefonom.

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail