Kolesarski potep po Prekmurju

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

“Jutri bo lepo in suho. A vzameva dopust in skočimo v Prekmurje na kolesarski izlet?” je vprašal najljubši. In smo šli.

Tavelikadva sta, ena na Metaldays, drugi na morju, pa sta šla z nama samo tamaldva. Dve kolesi smo stlačili v avto zadaj (O, mimogrede: rabiš velik družinski avto? Prodajava Chrysler Grand Voyager, ker že dve leti v njem ne peljeva več 4 otrok), 2 na prtljažnik na kljuko in že smo se peljali proti Prekmurju.

Vožnja po štajerski avtocesti, od Domžal do Murske Sobote, je v sredo zjutraj obupna. Na desni sami tovornjaki, na levi pa te preganjajo podivjani vozniki Audijev, če se slučajno pelješ 130. Ne moreš pa se umakniti na desno, ker so tovornjaki v strnjeni koloni. Zajebano, res.

No, srečno smo prispeli do Moravskih Toplic, kjer smo parkirali in kjer je bilo naše izhodišče za kolesarjenje. Dan je bil vroč, zato smo se založili z velikimi količinami vode.

Kolesarske poti so v Prekmurju odlično urejene in lepo označene. Na nekaterih delih so kolesarske in peš poti skoraj širše od ceste, poglej:

Zaradi vročega dne smo izbrali lažjo turo, ki pelje čez Bogojino, mimo lepe in posebne Plečnikove cerkve, po nizkih hribčkih Goričkega, čez Bukovniški gozd in okoli Bukovniškega jezera, ter nazaj na Dobrovnik in proti Moravcem.

Bukovniški gozd je čudovit, res poseben. Pri jezeru pa so nas divje napadli komarji in obadi, zato smo jo hitro ucvrli in nismo prav veliko občudovali narave tam okoli.

Najljubši se je pri Bukovniškem jezeru odcepil in šel gnat pedale po zahtevnejši in daljši poti okoli Vučje Gomile. Bivši tekmovalni kolesar, vedno kolesar… nimaš kaj, ma ni šans, da zdrži na ležerni družinski tur’ci z veliko ustavljanja in počasnega grizenja v klance. Mah si je dal duška, super zanj.

Po kolesarjenju smo šli K Rotundi na vedno dobro poznopopoldansko kosilo in nato proti domu.

Lepo je bilo.

*Vse fotografije so narejene z mobilnim telefonom.

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail